GASTRO CENTRS atkārtoti ar ISO sertifikātiem sertificē medicīnas procesus

GASTRO CENTRS ir resertificējies un atkārtoti saņēmis ISO 9001 kvalitātes sertifikātus arī medicīnas pakalpojumu sniegšanā gastroenteroloģijā un zinātniskās un klīniskās izpētes jomā. Vienlaikus GASTRO CENTRS ir saņēmis ISO 9001 sertifikātu arī medicīnas pakalpojumu sniegšanā mazā iegurņa veselībai.

Tādējādi šobrīd esam sertificēti trīs pamata jomās:

– medicīnas pakalpojumu sniegšana gastroenteroloģijas jomā;

– medicīnas pakalpojumu sniegšana mazā iegurņa veselības jomā;

– zinātniskajā un klīniskajā izpētē.

Mazā iegurņa pamatnes muskulatūra un mazā iegurņa orgāni nodrošina cilvēka reproduktīvos un dzimumdzīves procesus, urinācijas un defekācijas funkcijas. Ar funkcionālo traucējumu diagnostiku, ārstēšanu un rehabilitāciju nodarbojas proktologi, urologi, ginekologi, gastroenterologi, uztura speciālisti un speciāli apmācīti fizioterapeiti.

“GASTRO CENTRS nepārtraukti uzrauga sniegto pakalpojumu kvalitāti un, ieviešot jaunus pakalpojumus, vienmēr cenšas tos nodrošināt visaugstākajā kvalitātē. Par to, ka mums tas izdodas, liecina gan jauniegūtais ISO 9001 kvalitātes standartu sertifikāts medicīnisko pakalpojumu sniegšanā mazā iegurņa veselības jomā, gan, protams, arī tas, ka esam atkārtoti saņēmuši ISO 9001 kvalitātes sertifikātus arī gastroenteroloģijā un zinātniskajā un klīniskajā izpētē,” gandarīts ir Ansis Grantiņš, GASTRO CENTRA valdes loceklis.

Savukārt Guntis Ancāns, GASTRO CENTRA mazā iegurņa veselības programmas vadītājs, ārsts–proktologs, ķirurgs–onkologs, norāda uz to, ka jau ISO 9001 sertifikāta piešķiršana vien ir apliecinājums GASTRO CENTRA pakalpojumu kvalitātei: “Mūsu saņemtais kvalitātes standartu sertifikāts apliecina GASTRO CENTRA spēju attīstīties, sekot līdz jaunākajiem medicīnisko pakalpojumu standartiem un tehnoloģiskajām iespējām, mūsu vēlmei turpināt attīstīties, paplašinot kvalitatīvu ārstniecisko pakalpojumu klāstu. Mazā iegurņa veselības programmas mērķis ir sniegt ārstniecības pakalpojumus, kas atbilst augstākajiem starptautiskiem standartiem,” uzsver Guntis Ancāns.

“Mūsu misija un vīzija ir būt pasaules līmeņa veselības centram ar izcilību un ilgtspēju ārstniecībā, pētniecībā, izglītībā un inovācijās. Mūsu pamatvērtības ir profesionalitāte, izaugsme un uzticamība,” saka Ansis Grantiņš, norādot, ka GASTRO CENTRS ir uz pareizā ceļa: “Vissvarīgākais mums ir mūsu pacientu novērtējums un interese par mūsu sniegtajiem medicīniskajiem pakalpojumiem.”

GASTRO CENTRĀ uzsāks diagnostikas un terapeitiskas procedūras rentgena tehnoloģiju kontrolē

GASTRO CENTRS tuvākajā laikā uzsāks kompleksas gremošanas sistēmas diagnostiskas un terapeitiskas procedūras rentgena tehnoloģiju kontrolē.

“Šim nolūkam esam iegādājušies modernu digitālu rentgena iekārtu,” norāda Jānis Zaķis, GASTRO CENTRA galvenais ārsts. “Pacientiem varēsim piedāvāt procedūras, sākot no gremošanas sistēmas standarta diagnostiskiem rentgena izmeklējumiem līdz pat kompleksām žultsceļu un aizkuņģa dziedzera procedūrām,” uzsver GASTRO CENTRA galvenais ārsts.

Viena no procedūrām ir endoskopiskā retrogrādā holangio–pankreato–grāfija (ERHP), kurai ir nozīmīga loma sarežģītu žultsceļu un aizkuņģa dziedzera slimību ārstēšanā. Kombinācijā ar endoskopisko ultrasonogrāfiju (EUS) šī tehnoloģija GASTRO CENTRĀ ļaus  nozīmīgi paplašināt dažādu žultsceļu un aizkuņģa dziedzera slimību diagnostikas un ārstēšanas iespējas. Sarežģītu endoskopisko procedūru veikšanai ir ierīkota moderna, ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkota operāciju zāle, kurā endotraheālā narkozē var veikt plaša spektra endoskopiskās operācijas.

“Mūsu klīnikas attīstības stratēģija paredz rūpīgi sekot līdz jaunākajiem sasniegumiem medicīnas zinātnē, medicīnas tehnoloģijās un jaunu metožu ieviešanā darbā ar pacientiem, tāpēc ir tikai loģiski, ka šīs zināšanas un informāciju mēs ieviešam arī praksē – GASTRO CENTRA tehnoloģiskajā un tehniskajā nodrošinājumā, vienlaikus arī apmācot darbā ar jauno tehniku, tehnoloģijām un metodēm mūsu ārstus un medicīnas personālu,” skaidro Ivars Tolmanis, GASTRO CENTRA valdes priekšsēdētājs, ārsts–gastroenterologs.

GASTRO CENTRĀ personāla vadītājas amatā darbu sākusi Dace Lustika

Jebkurā uzņēmumā ļoti svarīga attīstības sastāvdaļa ir uzņēmuma un darbinieku pārvaldības procesu organizācija. Tāpēc, īstenojot GASTRO CENTRA pārvaldības un attīstības modeļa modernizāciju, GASTRO CENTRĀ izveidots personāla vadītājas amats, kuru ieņems jau ilggadīgā GASTRO CENTRA darbiniece Dace Lustika.

“Šis ir labs piemērs, kā iespējams GASTRO CENTRĀ veidot savu karjeru un izmantot GASTRO CENTRA izaugsmes iespējas ne tikai medicīniskajos amatos vien,” norāda Ansis Grantiņš, GASTRO CENTRA valdes loceklis. “Tik sarežģītā, specifiskā un arī plašā uzņēmumā kā GASTRO CENTRS ir nepieciešama kvalitatīva visa personāla vadība un efektīva darbinieku un uzņēmumu vajadzību koordinēšana, nepārtrauktības nodrošināšana un daudzu jomu pārzināšana – galu galā GASTRO CENTRĀ strādā gan izcilas klases ārsti, gan augsti kvalificēts medicīnas personāls, klientu apkalpošanas speciālisti, administratīvie darbinieki un palīgpersonāls, kas kopā nodrošina visu GASTRO CENTRA plašo funkciju darbību. Un visiem šiem daudzajiem un dažādu profilu darbiniekiem ir jānodrošina laba darba vide, darba apstākļi un vajadzību ievērošana,” personāla vadītājas plašo darba pienākumu loku ieskicē Ansis Grantiņš, GASTRO CENTRA valdes loceklis.

Darbu GASTRO CENTRĀ Dace sāka pirms trīs gadiem kā administratīvā asistente. Tā kā Dace, jau strādājot GASTRO CENTRĀ, beigusi arī personāla vadības programmu, jau divus gadus strādā režīmā, pusi darba laiku veltot administratīvā asistenta pienākumiem, bet otru pusi – personāla speciālista pienākumiem. Augot uzņēmumam, radusies nepieciešamība ne tikai kārtot personāla lietvedību, bet jau ar pilnu jaudu strādāt ar personālu – mācību plāni un to koordinēšana, personāla motivācijas programmu plānošana un īstenošana, jauno speciālistu piesaiste, iekšējās komunikācijas uzlabošana un citi jautājumi.

Dace Lustika

“Es domāju, ka mans piemērs labi apliecina arī paša GASTRO CENTRA personāla politiku – mums, uzņēmumā, ir svarīgi, lai darbinieki justos labi, būtu iespēja attīstīties atbilstoši sava darba specifikai un prasmēm. Un galu galā kāpt pa karjeras kāpnēm GASTRO CENTRA iekšienē,” stāsta Dace Lustika, jaunā GASTRO CENTRA personāla vadītāja. “Arī mans uzdevums tagad būs nodrošināt, lai darbiniekiem uzņēmumā strādāt būtu ērti, darbs būtu ar perspektīvu un kopumā darbinieks justu stabilitāti un atbalstu no administrācijas,” norāda Dace Lustika.

Projektu konkursā GASTRO CENTRS saņem NVD atbalstu tehnoloģiska projekta īstenošanai

Izvērtējot 124 projektu pieteikumus, Nacionālais veselības dienests (NVD) projektu konkursā atbalstījis arī GASTRO CENTRA iesniegto projektu “Digitālie risinājumi pamatotiem, uz medicīniskām indikācijām un riska kalkulatoriem balstītiem nosūtījumiem uz gastrointestinālo endoskopiju”.

Kā norāda Aiga Balode, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece digitalizācijas un pārmaiņu vadības jautājumos, šī ir zināšanu pārneses un pakalpojumu pilnveides iespēja: “Apsveicu visus projektu konkursa uzvarētājus. Tagad gaidām rezultātus, kurus būs iespējams pārnest uz citu ārstniecības iestāžu praksi.”

“Mūsu sagatavotā pilotprojekta galvenais mērķis un uzdevums,” stāsta Ivars Tolmanis, GASTRO CENTRA valdes priekšsēdētājs, “ir izstrādāt inovatīvu digitālo risinājumu, kas radīs iespēju katram pacientam savlaicīgi noteikt gremošanas sistēmas patoloģiju riskus, nodrošinās pamatotus, uz medicīniskām indikācijām balstītus nosūtījumus, samazinās gaidīšanas laiku rindā uz valsts apmaksāto pakalpojumu un uzlabos endoskopijām paredzēto valsts līdzekļu efektivitāti,” norāda Ivars Tolmanis.

Interaktīvs, riska novērtējumā un pamatotās indikācijās balstīts risinājums nosūtījumam uz gremošanas sistēmas endoskopiju tiks integrēts:

– vienotā digitālā endoskopiju un morfoloģijas protokolā;

– valsts veselības datu sistēmā;

– valsts veselības aprūpes apmaksas modelī.

Kā norāda Ivars Tolmanis, GASTRO CENTRA valdes priekšsēdētājs, realizētais projekts būs inovācija Baltijas un Eiropas līmenī, kā arī iespēja izmantot izstrādātās sistēmas arī citās medicīnas nozarēs.