GASTRO ārsti papildina zināšanas un prasmes agrīnu gremošanas sistēmas audzēju endoskopiskās operācijās
Septembrī GASTRO valdes priekšsēdētājs, gastroenterologs Ivars Tolmanis piedalījās apmācību kursā Vācijā, kur papildināja teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas gremošanas sistēmas agrīnu audzēju endoskopisku operāciju veikšanā.
“Jaunās apgūtās metodes būtība ir iespēja izgriezt kuņģa vai zarnas agrīnu audzēju minimāli invazīvā ceļā, izmantojot endoskopu,” skaidrojot apmācību mērķi, saka GASTRO valdes priekšsēdētājs dr. Ivars Tolmanis, norādot, ka regulāras apmācības, kvalifikācijas paaugstināšana un nepārtraukta sekošana līdz jaunākajiem medicīnas sasniegumiem, tehnoloģijām, ārstēšanas metodēm un metodikai ir GASTRO ārstu un speciālistu ikdiena. “Mēs vienmēr esam uzsvēruši: GASTRO nav tikai medicīnas iestāde, kas veic gadiem pierastas darbības, izmeklējumus un ārstnieciskas manipulācijas. GASTRO ir klīnika, kuras ārsti, speciālisti un medmāsas nemitīgi izglītojas, mēs cenšamies ieviest arī mūsu ikdienā pašreiz inovatīvākās metodes un tehnoloģijas, lai mūsu pacientu slimību diagnostika un ārstēšana ir pasaules līmenī,” norāda GASTRO vadītājs. “Es pat gribētu teikt, ka sekot līdzi jaunākajiem sasniegumiem nozarē, apgūt inovatīvas metodes ir katra mūsu darbinieka pienākums,” uzsver dr. Ivars Tolmanis.
Mācības notika speciāli izveidotā laboratorijā, kur izveidoti reālajai ārsta darba videi tuvi apstākļi. Dr. Ivaram Tolmanim ekspertu uzraudzībā bija iespēja veikt vairākas šādas operācijas laboratorijas apstākļos. “Iegūtās prasmes un iemaņas paplašinās GASTRO iespējas palīdzēt pacientiem tajās agrīnu audzēju stadijās, kur tradicionālās endoskopiskās operācijas līdz šim veikt nebija iespējams,” par iegūto pieredzi saka GASTRO valdes priekšsēdētājs dr. Ivars Tolmanis.